onsdag 4 december 2013

Julbord på Skeppsbron 2

Jag kan med varm hand rekommendera julbord på Skeppsbron i Malmö. Istället för traditionell buffé dukade de fram långa brickor på bordet. Vi var åtta stycken och på varje bricka fanns mat till fyra. De kallar sitt koncept för tablebuffé. Mycket trevligt. Det var klockren mat för de som vill hålla sig till lågkolhydratkost. Visst lyxade jag till det med en bit knäckebröd med söt sillinläggning och höll inte tassarna alltför långt borta från den mörka tryffeln men övrig mat var absolut LCHF-vänlig. 

Allt var supergott och de lite roligare inslagen stod kallrökt hälleflundra, anka och gräddstuvad grönkål för.
 
Skaldjurspaté, pepparrotskräm, lax, hälleflundra, ärtskott, tre sorters sill

En tumme upp för riktigt smör i brödkorgen

Oliver, soltomater, älgkorv, Serrano, Pecorino, paté och parmesankräm

Senapsrotftukter, skinka, prinskorv, revben, anka och köttbullar

Gräddstuvad grönkål

Socker socker socker! Förutom den där tryffeln, slank även några ischoklad ner. Valda med omsorg och väl avnjutna! 

Ischoklad och tryffel är perfekt lågkolhydratgodis som kan göras helt utan sötning. Knäck, marsipan, vit chokladmousse och Twist är representanter från de mer sockerstinna julgodissorterna. Recept på nyttigt julgodis kommer längre fram så håll utkik!




1 kommentar:

  1. Det låter ju fantastiskt trevligt och så fint med tablebuffé!

    SvaraRadera