fredag 26 september 2014

Krokodil - cajunkryddad

När man skickar familjen att handla fredagsmiddag kommer de hem med, håll i hatten, krokodil. Jag har inte smakat krokodil tidigare och hörde de klassiska orden "det smakar som kyckling" i bakhuvudet. Faktum är att det inte smakade likt något annat men om jag måste nämna något som det påminner om skulle jag snarare säga fläskkotlett än kyckling. Det var bara att kavla upp ärmarna efter lite snabba Googlesökningar på tillagningstider. Vi tänkte att man äter mycket alligator och krokodil i Florida och övriga delar av södra USA och utifrån det föll kryddningen på cajun. Köttet cajunkryddades helt enkelt och lindades i bacon. Till det åt vi våra sista egna bönor blandat med gröna ärtor. Jag hade även köpt ett ganska stort gäng med inläggningsgurkor för ett tag sedan som började sjunga på sista versen eftersom de inte blivit prioriterade och inlagda. Några av dem fick steka med i stekjärnet hos krokodilen. De blev jättegoda. Testa det! Stekt dem i smör vid sidan om något annat ni steker som exempelvis kyckling, fisk eller grönsaker. 





1 kommentar:

  1. Så häftigt att hitta krokodil i affären, det har vi aldrig sett! Däremot har vi ätit det när vi var i Thailand på semester och vi tyckte båda att det var gott.
    Idén med att steka gurkorna tar vi till oss, kan tipsa dej om att steka syltlök på amma sätt - så gott!

    SvaraRadera