söndag 22 juni 2014

Kantarellstuvning - sommarkantareller

Hoppas att helgen har varit god till er. Vi har haft en skön helg med allt man kan önska sig en midsommarhelg. Goda vännner, god mat, glada barn, bad, svampplockning, grillning, rabarberpaj, familj med mera. 



Sommarkamtarellerna är här och även om de flesta var små lyckades vi få ihop en knapp liter. De förvällde jag, stuvade i grädde och sedan åt vi dem på en bit Finn Crisp med ett glas rött vin. De fick runda av midsommarhelgen. 


Gräddstuvade kantareller

Börja med att förvälla svampen så att vätskan kokar bort. Tillsätt smör och låt svampen bryna en stund innan grädde tillsätts. Ingen övrig redning behövs. När grädde. Kokt en stund tjocknar den och blir härligt krämig. Den underbara smaken bjuder kantarellerna på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar