söndag 18 maj 2014

Triss i majonnäs till räkor & sparris - chipotlemajonnäs örtmajonnäs vanlig majonnäs

Här blev det sen kvällsmat när barnen sov med sparris, triss i majonnäs och räkor. 

Jag fullkomligt älskar det här sommarhalvåret då allting blir så mycket mer levande och härligare. Var befinner sig exempelvis alla dessa vackra människor när det är vinter? I kvällens örtmajonnäs som just intagits fanns samtliga örter i trädgården och det är ännu bara maj. Eller inte dragonen förresten. Den var av den frystorkade varianten. Men väl timjan, oregano, mynta och persilja. De kryddade majonnäserna fick dra i kylen från morgonen idag och utvecklade sina smaker ordentligt. 


Vanlig majonnäs, örtmajonnäs och chipotlemajonnäs

Majonnäs

Chipotlemajonnäs
1 tsk chipotlepulver
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs (recept se ovan)

Blanda chipotlepulver med olivolja och pressad vitlök. Låt chilipastan dra några minuter och blanda sedan den med majonnäsen. 

Örtmajonnäs
dragon
timjan
oregano
persilja
mynta

Smaksätt med valfria örter. Jag tog de ovan nämnda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar