lördag 12 april 2014

Laxsashimi

Vilken härlig dag! Rensat i källaren, lunch bland vitsippor, dansklass med finaste lillflickan, plantering på lotten, fika och slutligen bröllopsdagsfirande. 

Nu leker livet igen efter några magsjukevändor i familjen. Det är ljusare på kvällarna, vinterhalvårets sjukdomar lägger vi bakom oss, solen skiner, fåglarna kvittrar och det är vår!

Ikväll blev det bland annat laxsashimi och champagne i glasen dagen till ära. Diebolt-Vallois. 



 
Laxsashimi

400 gram lax
1 röd chilifrukt
1 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
1 tsk sesamolja
1,5 msk risvinäger

Blanda finhackad chili, ingefära, soja, olja och risvinäger. Häll lite av marinaden över skivor av laxen och häll resen av den i en skål. 

Tillbehör

sojamarinaden ovan
3 msk sesamfrön
chilimajonnäs
gurkstavar

Rosta sesamfröna i stekpanna. Gör en majonnäs och smaksätt med chilipasta typ sambal oelek. Skär gurkan i stavar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar