onsdag 16 april 2014

Hummus

Hummus är gott som tillbehör till kött, fisk och vegetariska rätter eller som snacks att doppa grönsaksstavar i. Hummus och gurka är perfekta smakkompisar.
 
Kolhydratinnehållet i denna hummus är cirka 40 energiprocent men de har ett mycket lågt glykemiskt index och höjer därmed blodsockret långsamt vilket gör dem till den godare sortens kolhydrater med lång mättnad. Att äta en rimlig mängd hummus ger inte några höga gramvärden vad gäller kolhydraterna. I övrigt är kikärterna rika på protein som även de ger en bra mättnad. Den innehåller dessutom rikligt med olja och därmed välgörande fett.
 
 Hummus
 
1 vitlöksklyfta
400 gram kikärtor
1 tsk sambal oelek eller annan chilipasta
1 tsk spiskummin
2 msk rapsolja
2 msk olivolja
1 msk pressad citronjuice
1 msk tahini
1 tsk sumak
salt och peppar
 
Mixa alla ingredienser med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar