lördag 29 mars 2014

Björnbärsglass med philadelphia

På sistone har det blivit mycket glass hos oss. Glass på avokado, på yoghurt, på äggulor, på grädde har ätits flitigt. När senaste numret av Buffe damp ner i brevlådan förra veckan fanns det en glass på bland annat philadelphiaost. Jag var tvungen att prova den och nedan syns resultatet.
 
 
Björnbärsglass med philadelphia
 
4 portioner
 
250 gram frysta björnbär
2 äggulor
5 msk honung
1 dl färskost av philadelphiatyp
1,5 dl grädde
1 ask färska bär
 
Halvtina björnbären. Mixa björnbär, äggulor, honung och färskost med stavmixer eller i matberedare. Vispa grädden och rör ner i bärmoset. Frys i en bunke i minst 4 timmar. Receptet är hämtat från Ica:s Buffe, nr 3, 2014.

1 kommentar: