måndag 10 februari 2014

Sillburgare i salladsblad med sötpotatispuré


Den här stekta sillen är panerad i smulor av fläsksvålar. De är jättebra och goda som panering till allt från wienerschnitzel, kyckling och ost till olika sorters fisk. Stöt dem i mortel eller banka men en kavel. Själv använder jag en muddlare för att krossa svålarna. 

 

 
Sillburgare

4 portioner

800 gram färska sillfiléer
Marinad:
3 msk dijonsenap
1 ägg
1 äggula
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
Salt och peppar
Panering:
Friterade fläsksvålar
Tillbehör:
Skivad gurka
Skivad tomat
Skivad gul lök
Sötpotatispuré (se recept nedan)

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i fisken. Gör gärna detta moment i förväg så att fisken marinerar några timmar eller upp till ett dygn. 

Stöt svålarna till smulor och använd som panering. Doppa den marinerade fisken i paneringen och stek i smör på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Servera sillarna i salladsblad och ät med händerna. Goda tillbehör till är skivad gul lök, tomat, gurka och puré på sötpotatis. 

Sötpotatispuré

Sötpotatis
Vitlök
Grädde
Smör
Salt och peppar

Koka bitar av sötpotatis och vitlök i vatten till sötpotatisen är mjuk. Stöt den och vitlöke sedan med en potatisstöt. Tillsätt grädde och smör till lagom purékonsistens. Smaka av med salt och peppar.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar