måndag 9 december 2013

Varm nudelsallad med räkor och äpplen

I lördags hade vi denna rätt som avbrott i julmaten. Nudlarna är gjorda på sjögräs och smakar som glasnudlar. En hel förpackning på 300 gram innehåller endast 6 gram kolhydrater. 








4 portioner

Nudelsallad
2 morötter
1/2 gurka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/3 purjolök 
1 dl vispgrädde
olja till stekning
300 gran Sjögräsnudlar (bara 2 gram kolhydrater/100 gram)
Räkor

Äppelsallad
2 krispiga gröna äpplen
1 vaniljstång
Citronsaft från 1 citron
1 msk flingsalt

Värm oljan i en stekpanna. När det ryker så lägg i morötter, gul lök och gurka i bitar och fräs hastigt. Dra ner värmen och lägg i pressad vitlök och purjolök. Häll därefter i vispgrädde efter behag och rör ner nudlarna. Salta och peppra. Servera med nyskalade räkor på toppen.

Äppelsallad - pressa citronsaft på en tallrik. Skrapa ur en vaniljstång och blanda med saltet. Strö hälften av vaniljsaltet över citronsaften på tallriken. Kärna ur äpplena och skiva tunt. Lägg dem på tallriken och vrid ur ytterligare citronsaft över dem. Salta med resterande vaniljsalt.

För lite hetta: servera med Sambal Oelek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar