lördag 7 december 2013

Spenatsoppa med ägghalvor och prinskorv

Detta är en riktigt bra rätt att laga när någon eller något annat konkurrerar med Din uppmärksamhet. Som exempelvis tre små barn. Ett paket från frysen, några kokta ägg och prinskorv som sköter sig själv i en stekpanna. Klart.
 
 
Spenatsoppa med ägghalvor och prinskorv
 
Smör
Gul lök
Vitlök
Fryst spenat
Grädde
Salt, vitpeppar, muskot
Någon syra: en skvätt vitt vin ELLER en gnutta vinäger ELLER lite pressad citron ELLER crème fraiche
 
fräs löken i smör på svag värme i cirka 15 minuter. Häll på grädde och valfri syra. Låt allt koka några minuter innan den frysta spenaten tillsätts. Låt spenaten smälta och soppan sjuda en kort stund. Om den kokar mister spenaten sin fina färg. Krydda med salt, peppar och muskot. Späd eventuellt med mer grädde till önskad konsistens. Till ägg och korv vill jag ha en ganska tjock soppa.
 
Servera med kokta ägghalvor och stekt prinskorv.
 

1 kommentar: