torsdag 12 december 2013

Blomkålssoppa med tonfisktillbehör

 
4-6 portioner

Blomkålssoppa 
1 blomkålshuvud 
2 dl vispgrädde
1,5 dl créme fraiche 
1 msk vitvinsvinäger 
Muskot
Lagerblad
Salt och peppar

Skölj blomkålen och skär i buketter. Koka den mjuk tillsammans med ett lagerblad och häll av allt vatten utom några deciliter. Häll på vispgrädde och créme fraiche och mixa därefter med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med muskot,salt och peppar. Låt soppan koka upp igen. 

Tonfisktillbehör
1 burk avrunnen tonfisk i olja
1 kokt hackat ägg
3 msk majonnäs
2 msk kapris
5 finhackade sardeller
1/5 pressad vitlök
vitpeppar

Blanda alla ingredienser, gärna några timmar eller en dag innan tillbehöret ska ätas så hinner smakerna utvecklas mer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar