Godkväll. Denna vackra sommardag avslutades med kamben. Det är väldigt enkelt att göra själv och därmed slipper man en mängd socker och onödiga tillsatser. God och billig mat. Barnen gillar dessutom att "Hedenhösgnaga" på benen.
Kamben med aubergine och ansjovispasta
Kamben
Rub:
Olivolja
Smoked paprikapulver
Chipotlepulver eller annat chilipulver
Torkad salvia
Salt och peppar
Krydda och gnid in köttet ordentligt med ovanstående ingredienser. Stek i ugn i ca 45 minuter på 225 grader.
Anjovispasta
1/2 dl torkad anjovis utan tillsatser
1 vitlöksklyfta
1-2 msk fisksås
Salt
1 rå äggula
1/2 dl olivolja
Persilja
Dragon
Mortla vitlöksklyftan tillsammans med anjovis. Tillsätt äggula och olivolja och till sist smaka av med övriga ingredienser. Låt stå över natten i kyl så att smakerna utvecklas. Här är pastan bredd på stekta aubergineskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar