Svenskt på japanskt vis. Vi firar svenska flaggans dag med dukning i vår vackra flaggas färger och sushi på svenska med smaker från bl.a. västerbottensost, matjessill, pepparrot och dill. Det har experimenterats hejvilt här hemma och lusten att testa fler varianter har helt klart väckts. Ha en fin söndag på en fredag!
Laxnigiri, matjesnegiri, laxmaki, ägghalva med räkor och majonnäs
Matjesnigiri lchf
Kokt kall färskpotatis
Riven västerbottensost
Dillfrön
Salt och peppar
Matjessill
Blanda lika delar av mosad färskpotatis och riven ost. Smaksätt med dillfrön som stötts i mortel. Smaka slutligen av med salt och peppar. Forma kuddar av smeten och toppa med matjessill.
Laxnigiri lchf
Använd samma blandning som ovan och toppa med bitar av kallrökt lax.
Maki lchf
Noriark
2 dl Rysk yoghurt
1 dl Fiberhavregryn
1-2 msk Riven pepparrot
1 msk Risvinäger
Kallrökt lax
Gurka
Blanda yoghurt, havregryn, pepparrot och risvinäger. Bred blandningen på noriark, lägg på lax och gurka och rulla ihop. Skär i 1 cm tjocka skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar