fredag 14 februari 2014

Lime- och myntaglass

Jag fick för mig att jag ville göra grön glass. Med det som enda utgångspunkt föll lotten på mynta, lime och avokado. Dagen till ära fick glassarna även förses med hjärtan som jag gjorde av smält åttiofemprocentig choklad. Hålet jag klippte i den smälta chokladens spritspåse blev lite för stort. Allt gick väldigt fort och min tvååring fick styra upp situationen och rädda plåten undan lillebrors närgångna händer mitt i all spritsdramatik. Hursomhelst hoppas jag kunna hitta några hjärtliknande chokladbitar i alla fall. 


De var så otroligt vackra i min fantasi men jag hoppas familjen känner av min menade kärlek även om de inte blev exakt som min målbild. 

Lime- och myntaglass

Ca 6 portioner

2 avokador
1 lime, saft och skal
1/2 kruka färsk mynta
1/2 krm vaniljpulver
2 dl grädde
2 dl rysk yoghurt
2-3 msk honung
1 dl hackade cashewnötter

Vispa grädden. Mixa avokado, limeskal, limesaft, mynta, vaniljpulver, yoghurt och honung med stavmixer. Vänd sedan ner blandningen i grädden och tillsätt lätt hackade cashewnötter. Lägg upp i portionsskålar eller i en stor form och låt sedan glassen stelna i frysen. Tag fram en stund före servering så att den inte är helt frusen. Garnera gärna med mörk choklad. 

3 kommentarer:

 1. Så vackert! Vill verkligen testa att göra avocadoglass, måste nog bara få ordning där hemma först :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan komma över med glass, skumpa och en drös familjemedlemmar i helgen. :)

   Radera
 2. If you are looking for the highest paying Bitcoin ad network, take a look at MellowAds.

  SvaraRadera