onsdag 1 januari 2014

Thaigryta med räkor


Så här på årets första dag och efter alla högtidsdagar längtade jag efter något fräscht och "något annat". Vi gick dessutom ut hårt, tidigt i december, fast beslutna om att verkligen hinna njuta av julens alla godsaker. Det blev en thaigryta med räkor. 





Thaigryta med räkor

4 portioner

200 gram färska champinjoner
100 gram sugar snaps
1/2 paprika
3 vitlöksklyftor
3 vårlökar
1 msk röd currypasta
1/2 röd pepparfrukt
3 dl kokosgrädde
2 tsk sambal oelek
Fisksås
600 gram oskalade räkor

Dela svampen i fjärdedelar, förväll och låt den steka i olja tills den fått fin färg. Lägg ner paprika i bitar och sugar snaps. Låt dem få färg och stekyta innan värmen på järnet sänks och finhackad chili, skivad vitlök och vårlök går ner.  Låt allt fräsa en kort stund innan currypasta, kokosgrädde och sambal läggs i. Koka upp ett par minuter. Dra sedan grytan från plattan och lägg i skalade räkor, körsbärstomater i halvor och avokado i bitar. Smaka av med fisksås. 

2 kommentarer:

  1. Mmm alltid gott med sån här mat :) Jag hade nog haft i lite lime eller lime-blad i..

    SvaraRadera
  2. Tack Maria. Det är skal och saft från en citron i. Missade det i receptet. Tack :)

    SvaraRadera