tisdag 31 december 2013

Gott nytt år! med skaldjurssås och passionsglass

Önskar er ett jätte, jättegott nytt år och hoppas att ni får ett härligt matår 2014. Här kommer två recept från kvällens nyårsmiddag. 


Skaldjurssås

2 äggulor
2 dl neutral olja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk rökt paprikapulver
1 pkt saffran
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk tomatpuré 
1/2 tsk malen kummin
Salt och peppar

Blanda alla ingredienser utom olja, salt och peppar i en bunke. Vispa sedan ner oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Såsen är god till alla slags skaldjur. 

Passionsglass

4 portioner

1,5 dl grädde
1,5 dl Rysk yoghurt
3 passionsfrukter
Rivet skal från 1 citron
1 msk akacia honung
1 äggula

Vispa grädden fast. Rör ner yoghurt, citronskal och honung. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner dem. Rör slutligen ner en äggula. Fördela i glas eller form och ställ i frysen en timme. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar