Önskar er ett jätte, jättegott nytt år och hoppas att ni får ett härligt matår 2014. Här kommer två recept från kvällens nyårsmiddag.
Skaldjurssås
2 äggulor
2 dl neutral olja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk rökt paprikapulver
1 pkt saffran
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk tomatpuré
1/2 tsk malen kummin
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser utom olja, salt och peppar i en bunke. Vispa sedan ner oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Såsen är god till alla slags skaldjur.
Passionsglass
4 portioner
1,5 dl grädde
1,5 dl Rysk yoghurt
3 passionsfrukter
Rivet skal från 1 citron
1 msk akacia honung
1 äggula
Vispa grädden fast. Rör ner yoghurt, citronskal och honung. Gröp ur passionsfrukterna och blanda ner dem. Rör slutligen ner en äggula. Fördela i glas eller form och ställ i frysen en timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar