Förra veckan hade hela familjen höstlov. Helt underbart trots att det var mitt i regniga november. Vi hade gott om tid att hälsa på mormor, morfar och farmor. Vi passade på att ge oss ut i skogen och plocka svamp och kontrollerade även torkningen av morfars valnötter. Nötterna använder vi sedan hela året till frukost eller i annan mat som exempelvis valnötspesto. Det är försvinnande gott och väldigt enkelt att snabbt mixa sin egen. Genom att tillverka sin egen och inte välja någon av butikens burkar slipper man bland annat socker, mjölksocker, potatisflingor, aromer och andra skräptillsatser. I dessa färdiga burkar är bara en liten andel just pesto. Resten är utfyllnad av vatten och stärkelse som kryddats med aromer och socker, eftersom socker (liksom fett) är en smakbärare. Riktigt illa matfusk.
Mixa basilika eller annat grönt (som spenat eller ruccola), valnötter, rikligt med riven parmesanost, salt, peppar och en god olivolja. Njut av peston till kött, fisk, pizza med mera.
Mixa basilika eller annat grönt (som spenat eller ruccola), valnötter, rikligt med riven parmesanost, salt, peppar och en god olivolja. Njut av peston till kött, fisk, pizza med mera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar