Eftersom vi var bortresta hela julhelgen blev vi servade med all sorts möjlig god mat. Vi har verkligen frossat och njutit av varandra och allt gott. Därför har vi inte köpt så mycket julmat själva. Decemberdagarna före jul rasade förbi. För några dagar sedan köpte jag en julskinka i vår butik. De säljs ut till vrakpriser nu. Jag gillar när den lagas till drygt åttio grader så att den är lite torrare och liksom faller isär. Inte så där saftig som många anser att den bör vara. Skinkan var rimmad och fick stå i ugnen större delen av eftermiddagen tills den lagom till middag var uppe i 82 grader. Då fick den vila en stund medan jag gjorde iordning griljeringen.
Senapsgriljering till skinka
Friterade fläsksvålar
Osötad senap
En gnutta olja
Stöt svålarna i en mortel till fina smulor (typ som ströbröd), blanda med senap och en liten mängd olja. Bred blandningen över skinkan när svålen är borttagen. Griljera sedan skinkan tills senapsblandningen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar