onsdag 24 september 2014

Vab och köttbullar

Vabmyser med stor kille. Igår hämtade jag min stora kille på dagis eftersom han var hängig och varm. Idag är han så gott som vanligt igen och vi hade en mysig bonusdag hemma tillsammans. Till lunch gjorde vi köttbullar som kryddades på gammelmormors vis med nejlika och kryddpeppar. Jag gör alltid köttbullar på skinkfärs eftersom de blir så saftiga och goda på den färsen. Den kostar lite mer men det är det absolut värt. 

Den som säger att man måste mosa potatis, använda ströbröd, havregryn eller andra kolhydratrika utfyllnadsingredienser i köttbullssmeten och hävdar att de inte blir saftiga annars har nog aldrig provat utan. Det blir tvärtom bättre. Saftigt, gott och bara rena smaker utan stärkelseutfyllnad. 




 Köttbullar gräddsås vitkålssallad 

Köttbullar 

Skinkfärs
Smör
1 ägg
1 msk grädde
Gul lök
Lite vitlök
Salt
Peppar
Nejlika
Kryddpeppar 

Mortla nejlika och kryddpeppar till fint pulver. Svetta lök och vitlök i smör. Blanda sedan färs med övriga ingredienser. Forma köttbullar och stek i smör. Häll grädde och en skvätt soja i pannan när köttbullarna stelt klart. Låt den koka ner en stund så att den tjocknar lite. 

1 kommentar: