söndag 21 september 2014

Smørreoopsies

Igår gjorde jag oopsies men istället för att klicka ut smeten till runda kakor bredde jag ut smeten på ett bakplåtspapper och skar sedan rutor av den färdiggräddade jätteoopsien. På dem gjorde vi mackor. 

Som pålägg till våra smörrebrödsliknande oopsies hade vi renkött med pepparrot, ost med gurka och varmrökt lax. Gott! 


Oopsies

En hel plåt eller ca 10 st 

100 gram Philadelphiaost
3 ägg
1 nypa salt
1 krm vinäger

Sätt ugnen på 150 grader. Separera vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum med vinäger och salt. Vispa gulor och ost slätt och vänd sedan ner ostsmeten i vitorna lite i taget. Klicka eller bred ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 25 minuter. Receptet är hämtat från senaste numret av "Allt om LCHF". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar