söndag 17 augusti 2014

Sommaravslutning i Ungern

Jag är hemma efter några intensiva och härliga dagar i Ungern samt slutspurt på sommarlovet. Imorgon är det dags för inskolning, dagis, jobb med mera. Det är dags för allvaret och i dubbel bemärkelse slut på sötebrödsdagarna. Kolhydratsnaran ska åter dras åt och som en bonuseffekt även semesterkilona.  I Ungern hade vi mycket att stå i och som vanligt stod god mat på schemat. Den har tydligen varit så god att jag knappt hunnit med att fånga den på bild. Det var hela den stora familjen som åkte ner tillsammans. Vi har firat mamma som fyllde år och tjuvstartat firandet av familjens nästa fyrtioåring, Storebror, genom att låta honom flyga ett fyrsitsigt cessnaplan över vårt hus. När man äter på restaurang där bjuds man ofta på en "späckkam" av rökt fläsk som dekor. Den är bara så god. Vi har även njutit av vin och palinka i mängder, paprikor, vitlök, anka, kalkon, kål, persikor och andra ungerska smaker. Bland annat delade vi en flaska palinka med vår granne som han gjort av plommon från vår trädgård. Dessvärre ser det ut att inte vara något bra vinår 2014 då delar av skörden skadats av hagel som kom förra veckan. Det är mycket som ska stämma vad gäller vädrets makter men nu hoppas vi på gynnsamt väder ända fram till september eller oktober då det är dags att skörda druvor. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar