tisdag 29 april 2014

Kycklingpaj

I den här kycklingpajen hade jag grillkrydda från Lchfklubben. Paj är perfekt mat att förbereda i förväg. Idag kom mina föräldrar med hallonbuskar från deras trädgård. I eftermiddag skulle mycket hinnas med. Bland annat dagishämtning, BVC-besök och hallonplantering. Allt kunde genomföras i god harmoni. Pajen var förberedd i kylen och värmdes bara i ugnen strax före det var dags att samla ihop oss runt middagsbordet. Ibland får man till det ;)
Kycklingpaj

8-10 personer

Pajdeg:
4 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
60 gram smör
1 ägg

Fyllning
2 grillade kycklingar
1 medelstort kålshuvud (gärna savojkål)
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
olja till stekning
3 msk Lchfklubbens grillkrydda
3 dl grädde
1 dl Philadelphiaost
5 dl crème fraiche
3 dl riven ost
2 msk tomatpuré
salt och peppar (eventuellt chilipeppar)

Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en pajform. Min var rund och 30 centimeter i diameter. Nagga botten och låt formen med pajskalet vila 30 minuter i kylskåp.

Låt lök, vitlök och kål bli mjukt i olja utan att det tar färg. Häll över grädden och låt det koka ihop några minuter så att kålen är mjuk. Tillsätt Philadelphia, fraiche, tomatpuré och grillkrydda. Låt såsen puttra ihop en liten stund.

Grädda pajskalet cirka tio minuter på 175 grader.

Rensa kycklingarna och lägg köttet i botten av pajskalet. Fyll sedan på med såsen och avsluta med den rivna osten. Grädde på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills osten har fått fin färg. Jag har ändrat en hel del i receptet men utgick från receptet "annorlunda kycklingpaj" i appen "LCHF 56 kilo". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar