Krämig champinjonsoppa
2 portioner
300 gram champinjoner
1 klick smör
1 charlottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche
1 dl grädde
2 dl sky (i mitt fall från en långbakad högrev)
1 dl Ramlösa naturell
1 dl portvin
1 msk sherry
1 msk vitt vin
1 msk fisksås
Riv ner några hekto champinjoner och stek i olja. Tillsätt en klick smör mot slutet. Fräs samtidigt en hackad charlottenlök och vitlöksklyfta i en gryta.
Lägg över svampen i grytan med lök när allt vattnet stekt bort och tillsätt crème fraiche, grädde, sky, Ramlösa, portvin, sherry, vitt vin och fisksås. Koka sakta ihop till lagom krämig konsistens, ca 1 timme.
Servera med klippt bladpersilja färsk timjan och en bit fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar