torsdag 3 april 2014

Krämig champinjonsoppa med örter och feta


Krämig champinjonsoppa

2 portioner

300 gram champinjoner
1 klick smör
1 charlottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche
1 dl grädde
2 dl sky (i mitt fall från en långbakad högrev)
1 dl Ramlösa naturell
1 dl portvin
1 msk sherry
1 msk vitt vin
1 msk fisksås

Riv ner några hekto champinjoner och stek i olja. Tillsätt en klick smör mot slutet. Fräs samtidigt en hackad charlottenlök och vitlöksklyfta i en gryta.
Lägg över svampen i grytan med lök när allt vattnet stekt bort och tillsätt crème fraiche, grädde, sky, Ramlösa, portvin, sherry, vitt vin och fisksås. Koka sakta ihop till lagom krämig konsistens, ca 1 timme. 

Servera med klippt bladpersilja färsk timjan och en bit fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar