onsdag 2 april 2014

Kökets guldklimp

Detta recept på "kökets guldklimp", smör, kommer från Svenska dagbladet den 9 mars i år. Det var väldigt lätt att göra och supergott med en underbart gräddig smak.
 

vispa, vispa, vispa
 
 tvätta, tvätta, tvätta
 
guldklimpen!
 
Smör
 
250 gram
 
5 dl kylskåpskall grädde
1 gr salt
 
Vispa grädden i en bunke med elvisp tills det bildas smörkulor och kärnmjölk. Vispa lite till så att så mycket av möjligt av kärnmjölken släpper från smöret. Häll av kärnmjölken. Häll riktigt kallt vatten i bunken och knåda smöret med händerna. Häll av och tillsätt nytt. Upprepa tills vattnet är helt klart. Massera smöret med träslev så att all kärnmjölk ältas bort. Tillsätt salt och smaka av. Packa in och förvara svalt. Håller i minst en vecka.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar