söndag 20 april 2014

Ännu mera påsk

Oh vad vi firar påsk. God mat och fint väder. Ägg och sill i mängder. Vi längtar efter alla våra kusiner, farfar och gammelmormor men frossar i mormor, morfar och farmor. Inte illa det må jag säga. Nedan syns en bråkdel av alla delikatesser vi skäms bort med.
 
Ägg, ägg, ägg
 
Efter äggrullning
 
Årliga rullningen. Som vanligt bestäms reglerna under spelets gång
 
Farmors hemgjorda sillar
 
Farmors glasmästarsill
 
 
Mormors Bibbis laxtårta med löjrom och hyvlad sparris
 
Morfars korvar
 
Egen produktion
 
Mormor Bibbis laxtårta

50 gram smör
100 gram rågbröd
250 gram gravad lax
3 msk riven pepparrot
1 ask Philadelphiaost
2 dl kvarg
1 dl crème fraiche
1 kruka dill
2 msk citronsaft
salt och peppar

Smält smöret och blanda det med smulat rågbröd. Klä en form med plastfolie och tryck sedan ner brödblandningen i den. Ställ i kylskåp minst en timme. Blanda sedan övriga ingredienser och bred över brödet. Ställ kallt till servering. Garnera med exempelvis sparris, löjrom och tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar