Oh vad vi firar påsk. God mat och fint väder. Ägg och sill i mängder. Vi längtar efter alla våra kusiner, farfar och gammelmormor men frossar i mormor, morfar och farmor. Inte illa det må jag säga. Nedan syns en bråkdel av alla delikatesser vi skäms bort med.
Ägg, ägg, ägg
Efter äggrullning
Årliga rullningen. Som vanligt bestäms reglerna under spelets gång
Farmors hemgjorda sillar
Farmors glasmästarsill
Mormors Bibbis laxtårta med löjrom och hyvlad sparris
Morfars korvar
Egen produktion
Mormor Bibbis laxtårta
50 gram smör
100 gram rågbröd
250 gram gravad lax
3 msk riven pepparrot
1 ask Philadelphiaost
2 dl kvarg
1 dl crème fraiche
1 kruka dill
2 msk citronsaft
salt och peppar
Smält smöret och blanda det med smulat rågbröd. Klä en form med plastfolie och tryck sedan ner brödblandningen i den. Ställ i kylskåp minst en timme. Blanda sedan övriga ingredienser och bred över brödet. Ställ kallt till servering. Garnera med exempelvis sparris, löjrom och tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar