torsdag 13 februari 2014

Nyponsoppa

Det går fint att reda nyponsoppa med lite fiberhusk istället för den mer traditionella modifierade stärkelsen, potatismjöl. Knappt en tesked till en liter soppa räcker då det sväller mycket. Gör soppan på plockade och puréade nypon eller gör den väldigt enkelt på nyponskalsmjöl som finns i de allra flesta matbutiker. Välj själv om du önskar söta soppan och i så fall med vilken typ av sötning. Själv föredrar jag honung. Tänk på att även kalorifria sötningsmedel som exempelvis sukrin och stevia sätter fart på insulinproduktionen. De signalerar genom sin söta smak till hjärnan att frigöra insulin trots att de inte höjer blodsockret. Honung är en ren naturprodukt och har dessutom en dokumenterad antibakteriell effekt. Den har i flera kulturer sedan urminnes tider använs för sårläkning, lindring av halsont, förkylningar med mera.

Nyponsoppa med grädde och flagad mandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar