Här kommer ett recept på müsli som är supergod till frukost men även i desserter varvad med bär och vispad grädde eller fet yoghurt med vaniljpulver.
Müsli - low carb
5 dl fiberhavregryn
2 dl grovt hackad mandel
2 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl sesamfrön
1,5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl smaklös kokosolja/kokosfett
2,5 dl vatten
3 msk honung
2 st rivna bittermandlar
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk stött kardemumma
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosoljan på svag värme på spisen. Tillsätt vatten, honung och kokosoljan till de torra ingredienserna. Bred ut på plåt och baka i ugn på cirka 175 grader i 30-40 minuter. Rör om 3-4 gånger under tiden. Ta ur ugnen och blanda eventuellt i exempelvis gojibär eller kakaonibs.
Vill man ha en riktigt kolhydratlåg müsli kan havregryn och honung uteslutas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar