fredag 28 februari 2014

Dressing på sherry och sardeller

Här kommer ett fredagstips på en väldigt lyckad dressing. Förra helgen fick den ge smak åt serranoskinka, sallad och nötter hemma hos oss. Trevlig helg!


Dressing på sherry och sardeller

4 portioner

1 äggula
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk fransk senap
2 tsk citronsaft
1 msk torr sherry
1 pressad vitlöksklyfta
4 sardeller och lite olja från burken
1,5 - 2 d rapsolja
3 msk olivolja
0,5 dl smakrik riven ost
några msk vatten
salt och peppar

Blanda äggula, vinäger, senap och sherry. Vispa sedan ner oljorna i det. Tillsätt oljorna droppvis och vispa hela tiden. Smaksätt sedan med vitlök, sardeller och ost innan den slutligen smakas av med salt och peppar. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar