måndag 27 januari 2014

Salviasås med bacon och squash

I höstas hade vi förmånen att ha goda vänner som renoverade sitt hus. Därför hade vi, under en period, bonusgäster kring vårt matbord. En dag lagade min väninna denna rätten hos oss och den har vi ätit flera gånger sedan dess. Den är snabblagad, god och ger lång mättnad. 


Salviasås med bacon och squash

4 portioner

2 squash
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl ärtor
1 kruka salvia
Salt och svartpeppar
1 dl riven parmesanost 

Fräs lök och bacon. Tillsätt sedan grädde och ärtor. Koka upp såsen några minuter. Smaka av med ost, salt och svartpeppar. Dra från spisen och krydda med strimlad färsk salvia. 

Gör remsor av squash med potatisskalare. Lägg ner remsorna i kokande vatten och låt dem koka en halv minut. 

Servera squash med salviasåsen. 

1 kommentar: