torsdag 26 december 2013

Soppa på skinkspad

Resthantering i mellandagarna. Detta är en snabb soppa på skinkspadet från 6 kilos skönheten till årets julskinka. Min mamma kokar alltid sin julskinka själv. Spadet får mycket smak och räcker till dopp i grytan och som smaksättare i både soppa och grönkål. 






Blomkålssoppa

6 portioner

1 blomkålshuvud
3 dl skinkspad
3 dl grädde
Vitpeppar

Koka blomkålen mjuk i vatten och skinkspad. Tillsätt grädden och låt den koka upp. Mixa sedan soppan och smaka av med peppar. Skinkspadet är ofta salt så var noga med att smaka av innan mer salt eventuellt tillsätts. 


Mammas julskinka

Beräkna 1 timme per kilo skinka i ugnen. 

Koka skinkan i ugnen inlindad i folie på 175 grader. Vi gillar när skinkan liksom trillar isär så mamma är noga med att termometern går upp till minst 80 grader innan hon tar ut den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar