fredag 27 december 2013

Grönkålspaj och sill

Jul hela veckan, jul hela veckan lång... Idag var det jul igen. Farmor bjöd på utsökt lchf-julbord med två sorters sill, grönkålspaj, vildsvinsskinka, rödkålssallad med mera. Recept på en av farmors sillar och grönkålspajen hittar ni nedan. 


Grönkålspaj

500 gram fryst grönkål
2 gula lökar
Smör eller kokosfett till stekning
4 ägg
2 dl créme fraiche 
3 dl riven ost
1 tsk malen koriander
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Pressa vätskan ur den tinade kålen. Fräs löken i fett utan att den tar färg. Blanda lök, kål, ägg, créme fraiche, ost och kryddor i en bunke. Fördela i en pajform och grädda i 30 minuter mitt i ugnen. Recept från: Allt om LCHF nr 11, 2013. 

Tomatsill

1 paket 5-minuterssill
2 msk tapernade med soltorkade tomater
Rivet skal av 1 citron
1 kruka basilika
1/2 dl majonnäs
Salt och peppar

Skölj sillfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Skär i bitar. Blanda tapernade, citronskal, basilika och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Lägg i sillbitar och blanda ordentligt. Recept från: Allt om LCHF nr 11, 2013. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar