tisdag 10 december 2013

Nobelförrätt med gravlax och sikrom

I kväll blir det Nobelfest här hemma. Fest innebär att vi har förrätt. Vi är en förrättsfamilj. För att komma i festlig Nobelstämning ska vi ha två små snittar var. En med gravad lax, dill och citron samt en med sikrom och smetana. 
 
Smetana från Arla har en fetthalt på 42%, att jämföra med crème fraiche på 34%. Den är tjock och krämig i konsistensen och väldigt användbar i såser, klick i soppa eller istället för yoghurt till frukost. 

Därefter följer huvudrätten. Köttfärssås med färsk spenat och gurka. Vad tror ni om det? Brun köttfärssås med några skrämda grönsaker till Nobelhuvudrätt. Nu är ju i och för sig varken Victoria eller Madeleine där så det kan ju nästan kvitta. Jag som till och med hade tippat på färgen på Victorias klänning... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar