Detta har jag velat testa länge men av någon anledning har det inte blivit av. En kväll denna vecka åt vi panerade fläskschnitzlar. De utbankade fläskkotletterna doppades i ägg och sedan i söndersmulade fläsksvålar. Påsen med svålar har legat i skafferiet och ropat på mig och nu var det alltså dags. Fläsksvålarna är för övrigt ett gott snacks i sig själv. Kanske något att testa redan ikväll?
Panerade schnitzlar
Fläskkotletter
ägg
fläsksvålar
salt och vitpeppar
Banka ut fläskkotletter till sin dubbla storlek. Krossa fläsksvålarna. Doppa köttet i uppvispat ägg och smulor av fläsksvålar. Stek dem i smör på båda sidor tills köttet är genomstekt och paneringen har fått fin färg. Salta och peppra.
Vi serverade med citron, kokt broccoli och "bearnaisemajonnäs"; majonnäs kryddad med dragon och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar