fredag 29 november 2013

Panerad schnitzel

Detta har jag velat testa länge men av någon anledning har det inte blivit av. En kväll denna vecka åt vi panerade fläskschnitzlar. De utbankade fläskkotletterna doppades i ägg och sedan i söndersmulade fläsksvålar. Påsen med svålar har legat i skafferiet och ropat på mig och nu var det alltså dags. Fläsksvålarna är för övrigt ett gott snacks i sig själv. Kanske något att testa redan ikväll?
 
 
 


Panerade schnitzlar
Fläskkotletter
ägg
fläsksvålar
salt och vitpeppar
 
Banka ut fläskkotletter till sin dubbla storlek. Krossa fläsksvålarna. Doppa köttet i uppvispat ägg och smulor av fläsksvålar. Stek dem i smör på båda sidor tills köttet är genomstekt och paneringen har fått fin färg. Salta och peppra. 

Vi serverade med citron, kokt broccoli och "bearnaisemajonnäs"; majonnäs kryddad med dragon och persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar