lördag 16 november 2013

Köttbullar lchf

Vi har förmånen att bo nära Ängavallen. Där kan vi köpa ekologiskt kött från gräsbetande kor som får gå ut året runt. Kor kan med hjälp av sina fyra magar bryta ner cellulosa, som vi enmagade däggdjur inte klarar av, och omvandla energin till kött som vi sedan kan tillgodogöra oss energi från. Köttet blir inte bara idealiskt ur miljösynpunkt utan även så mycket smakrikare än kött som snabbt provoceras fram genom kraftfoder.

Köttbullar stekt lök gräddsås spenat cornichoner

Köttbullar
smör till stekning
500 gram oxfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk grädde
1 knivsudd malen kryddpeppar
1 knivsudd malen nejlika
salt
vitpeppar

Fräs lök och vitlök mjuka i smör. Blanda lök, färs, ägg, grädde och kryddor i en bunke. Arbeta smeten så att allt blandas väl. Stek i smör.

Såsen
Häll grädde och riven smakrik ost i stekpannan köttbullarna stekt i. Det sitter mängder med smak i pannan som ger en mycket smakrik sås.

Vi åt detta tillsammans med stekt lök, färsk spenat och cornichoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar