måndag 23 juni 2014

Ostronskivling till omelett - lchf

Nu har vi skördat de första ostronskivlingsvamparna i vårt svamphus. Jag stekte dem i smör och olivolja. De fick sedan smaksätta en omelett på ägg, ost och grädde. 

Även romansalladen och ruccolan är från egen skörd och jag kände mig därmed som en riktig urban farmer idag. 





Omelett med ostronskivling och sallad 

2 portioner

2 ägg
1/2 dl grädde
Drygt 1/2 dl valfri hårdost i kuber
Salt och peppar
1/2 liter ostronskivling
Smör
Olivolja
Romansallad
Avokado
Ruccola

Sätt ugnen på grill på högsta effekt. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med grädden. Salta och peppra. Låt en klick smör och lite olivolja bli varmt i en stekpanna och häll sedan smeten i den medelvarma stekpannan. Lägg därefter ner ostkuberna. Sätt in stekpannan med omeletten när den stannat lite högt upp i ugnen. Ta ut den när ytan fått lite färg.

Bryn svampen i smör och olja tills den fått fin färg. Salta och peppra. 

Servera med sallad, exempelvis romansallad, ruccola och avokado. 

2 kommentarer:

  1. Hur smakade den närproducerade middagen?
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Tack den smakade gott. Svampen var väldigt god. Omeletten var omelett liksom och salladen smakar ju sååå gott när den är egen :) kram!!

    SvaraRadera