Gör en fast puré på kokt blomkål, grädde och ett ägg. Salta och peppra. Låt den sedan svalna i kylskåp. Blanda den kalla purén med philadelphiaost och forma sedan till nigirikuddar och toppa med valfri fisk. De ovan har rökt lax med färsk dill under istället för wasabi.
I sjögräsrullarna är ost- och puréblandningen smaksatt med färsk, riven pepparrot vilket blev en höjdare kan jag lova. I några av rullarna här finns kokt kall lax och dill och i en annan variant lax, gurka och skvättar av risvinäger.
Vi doppade dem i en blandning av:
Japansk soja
Pressad citron
Hackad färsk dill
En liten pressad vitlöksklyfta
Dippen hade en spännande och rolig kombination av surt och salt med smak av den klassiskt svenska dillen.
Vilken underbar sushi! Denna skulle jag väldigt gärna smaka på :)
SvaraRaderaVI har haft detta på vår to-do-lista ett bra tag nu, men då med blomkålsris. Men detta verkar nästan lite enklare med purén, känns som det blir lite mindre pilligt då. Sushi är vi ganska galna i båda två och för ett tag sedan gjorde vi egna för första gången, men fick bra hjälp:)
SvaraRaderaDippen ni använde låter god och spännande, kul med nya idéer!
Jag har även provat att byta sushiriset mot råriven blomkål blandat med Philadelphia och riven pepparrot. Enkelt att göra och supergott. De bitarna hann dock ner i magen innan kameran kom fram :)
SvaraRadera