onsdag 7 maj 2014

Lunchsallad med lax och dillpesto

Idag hade jag tre små söta ettåringar på lunch och deras fina mammor. Min plan var att vi skulle svalka oss inomhus när vi åt lunch för att sedan inta kaffe i trädgården i strålande sol medan pojkarna lekte i sandlådan. Nu blev det inte riktigt så. Istället för sol fick vi ett ihållande dagregn. Positiva som vi är konstaterade vi att regnet är bra för grönskan utomhus och sedan hade vi det mysigt inomhus.

Vi åt varmrökt lax med valnötspesto smaksatt med dill, sallad, sparris med ägg, ost, tomat- och chiliolja. Pojkarna fick nöja sig med lax och sötpotatismos och blåbär till efterträtt. 

 
 Sparris med ägg och dillolja
 
Glad trio

Valnötspesto med dill

Valnötter
Parmesanost
Dill
Olja
Skal och saft av lime
Svartpeppar
 
Stöt valnötterna grovt i en mortel eller med en kavel. Blanda nötterna med riven parmesanost, dill, olja, rivet limeskal och saft från lime. Smaka av till önskad smak och konsistens.

1 kommentar:

  1. Tack för en supergod lunch! Och för härligt sällskap så klart. Kan verkligen rekommendera peston.

    SvaraRadera