söndag 9 februari 2014

Björnbärs- och avokadoglass

Denna glass blir riktgt krämig och god. Det bästa är att den går att skopa fryst. Många lågkolhydratglassar blir lätt isiga och hårda eftersom socker gör att glass fryser sämre. Denna blir dock alltså både krämig och god. Det är avokadon som ger den lena konsistensen och smaken från bären ger frisk sötma. Servera den mejerifri som den är, blanda med grädde eller servera grädde vid sidan om, som nedan. Som strössel hackade jag valnötter och mörk choklad med mynta. 


Björnbärs- och avokadoglass

6-8 portioner

500 gram frysta björnbär
2 väl mogna avokador (2-3 st beroende på storlek)
3 msk honung
1,5 dl rom
2 tsk vanilj
Skal från en lime

grädde

Koka upp rom, vaniljpulver och honung. Riv ner skal från en lime när lagen svalnat. Ställ den i kylskåp eller frys så att den blir riktigt kall. Detta är bra att förbereda en stund innan glassen ska ätas. 

Vispa grädde. 

Häll björnbären i en bunke. Tillsätt avokado och romlagen. Mixa med stavmixer till en slät glass. 

Blanda avokadoglassen med vispad grädde eller servera den som tillbehör till glassen.

Garnera med valfritt strössel som exempelvis mörk choklad, nötter eller kakaonibs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar