torsdag 20 februari 2014

Bärfrukost - hallon och yoghurt

Här är min frukost idag. Den smakade sommar och ingav hopp om ljusare tider ute med välfyllada bärstånd på torget. 

Jag använder rysk yoghurt som har 17% fett och därmed mindre kolhydrater än grekisk och turkisk som har en fetthalt på 10%. Vill man få ner mängden kolhydrater ytterligare kan man blanda ner vispad grädde eller créme fraiche. Denna frukost står man sig pigg och glad på hela förmiddagen utan hunger, blodsockersvängningar, sötsug eller trötthetssvackor. Det tillhörde förut min vardag då en frukost ofta kunde bestå av naturell lättyoghurt och smörgås med lättmargarin och lätt ost. Leve fettet! 

Rysk yoghurt, vaniljpulver, hallon, ett par valnötter, ägg och kaffe med vispad grädde. God morgon!

1 kommentar:

  1. Rysk yoghurt är såå gott - ni som inte provat det än, gör det!

    SvaraRadera