söndag 24 augusti 2014

Torsk med citron, parmesan och basilika

I fredags när jag var och handlade träffade jag en dagismamma som har sin dotter på min flickas avdelning. Hon inspirerade mig till kvällsmaten i fredags. De skulle ha torsk och jag hakade på ner till fiskdisken. Hennes fiskbitar skulle smaksättas med vitlök, parmesan, citron, basilika och créme fraîche. Jag hoppade över créme fraîchen och vitlöken men köpte en bit parmesan, citron och en kruka basilika. Av det blev det en god middag. 





Torsk med citron, basilika och parmesan

800 gram färsk torskfilé 
2 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
Skal och saft från en citron
Salt och peppar
En bit smör
Olivolja

Blanda riven ost, hackade basilikablad, citronskal och citronsaft. Lägg sedan fisken i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite olja. Fördela sedan toppingen över fisken och klicka ut smöret ovanpå. Baka i ugn på 175 grader tills fisken har en innertemperatur på 55 grader. Höj temperaturen mot slutet och vrid om till grilläget så får osten lite fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar