Brittas mat

...ät dig sund med lågkolhydratkost

söndag 25 januari 2015

Skreitorsk - passa på!

›
Jag tycker vansinnigt mycket om torsk. Skrei är torsk när den är som bäst. Den vandrar från norra Ishavet ner mot Norge och får ett fastare...
lördag 10 januari 2015

Senapsgriljerad skinka

›
Eftersom vi var bortresta hela julhelgen blev vi servade med all sorts möjlig god mat. Vi har verkligen frossat och njutit av varandra och a...
lördag 20 december 2014

Citron- och senapssill

›
Min målsättning i december brukar vara att inte spara på krutet när det gäller julmaten. Hemma hos oss går vi loss på skinkor, kål, k...
3 kommentarer:
söndag 7 december 2014

Höganäs saluhall - matglädje i världsklass

›
Jag befinner mig fortfarande i mathimlen efter förra veckans besök på Höganäs saluhall . Den finns sedan drygt två år i Höganäs saltgla...
torsdag 27 november 2014

Spätta med brynt smör och pepparrot

›
Jag gissar att spättan var vänd i vetemjöl men bortsett från det var dagens lunch på Rut på skäret perfekt ur lchf-synpunkt. God, nyttig o...
fredag 21 november 2014

Fredagskvällsmat

›
Alejandrosalami, tryffelsalami, chevrette (lagrad hård getost), duetto (blandning av gorgonzola och Mascarpone), melon, knäcke. Trevlig helg...
söndag 16 november 2014

Gås med krås

›
Mårtengås är en viktig tradition. Särskilt i södra Sverige där många firar Mårtens namnsdag med tupp, kalkon, gås eller kyckling. Idag var d...
2 kommentarer:
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Brittas mat
Jag skriver om mat. Om mat som är god, snygg, nyttig, välgörande och som inspirerar mig. Mat när den är som bäst; enligt LCHF. Jag är utbildad kostekonom vid Göteborgs universitet och har sedan jag var 13 år och började plocka jordgubbar på sommaren haft mat och livsmedel som en röd tråd genom hela min yrkes- och studietid. Jag arbetar sedan sju år som produktionschef på ett större livsmedelsföretag i södra Sverige. Min familj består av mig, min man och våra tre små barn. Under min senaste graviditet fick jag diagnosen graviditetsdiabetes. Jag hade redan då, under en längre tid, ätit kolhydratreducerad kost men började vid beskedet istället övergå till LCHF. Diabetsen försvann därmed. Min barnmorska sa vid ett tillfälle ”Du har ju blivit av med din diabetes, det kan man ju inte”. Jag och min familj har fortsatt att äta enligt LCHF även efter att vår yngsta son föddes, alltså även under hela hans amningstid. Vi är en aktiv familj som aldrig känt oss friskare och piggare.
Visa hela min profil
Använder Blogger.